Ovne - generelt

Kerneprocesserne i de fleste overfladebehandlingsanlæg er varmebehandlinger.

Varmebehandling anvendes til forskellige formål, såsom:

  • Vandtørring
  • Forvarmning af emner
  • Laktørring
  • Pulver- og/eller vådlak-hærdning
  • Teknisk varmebehandling
  • Høj-temperaturbehandling

I forbindelse med de fleste leverancer af overfladebehandlingsanlæg fra AABO indgår der typisk en eller anden form for varmebehandling. Derfor har AABO udviklet en lang række forskellige ovntyper, som hver især kan anvendes til forskellige formål.

AABO’s ovne er alle designet og udarbejdet med brug af den seneste teknologi. Desuden er de alle udført med tanke på at opnå optimal energieffektivitet samt med hensyntagen til miljøet.

I det følgende beskrives og vises eksempler på AABOs ovntyper, men det er vigtigt at pointere, at AABO altid fokuserer på at designe og levere kunde-specifikke løsninger, hvorfor ovnene kan designes og udføres på flere forskellige måder.

TYPER:

Prospekt 

Gennemløbsovn

En gennemløbsovn anvendes typisk i forbindelse med semi- eller fuldautomatiske conveyor-anlæg, hvor der ønskes en løbende varmebehandling, udført under over- fladebehandlingsprocessen.

AABO’s gennemløbsovne leveres til brug i forbindelse med forskellige temperaturniveauer, og som følge heraf anvendes der forskellige isoleringslag og opbygninger.

Læs mere

Skabsovn

En skabsovn anvendes typisk i forbindelse med manuelle eller ”Power & Free”- conveyor-anlæg, hvor der ønskes udført en varmebehandling, som takter igennem overfladebehandlingen.

Skabsovne anvendes også som fritstående enheder, hvor emnerne til varmebehandling kan indføres ved hjælp af f.eks. rullefiksturer og paller, eller kan ophænges direkte i ophængsfiksturer, der er monteret i ovnkammeret.    

Læs mere

Dyppeovn

En dyppeovn anvendes typisk i forbindelse med manuelle- eller automatiske krananlæg, hvor der ønskes en dyppende varmebehandling udført under overfladebehandlingsprocessen.

AABO’s dyppeovne leveres til brug i forbindelse med forskellige temperaturniveauer, og som følge heraf anvendes der forskellige isoleringslag og opbygninger.

Læs mere